Vergeet ook je personeel niet

Er is niemand die je verplicht om alleen aan de kar te trekken. Sterker nog, het is zelfs een kunst om niet alles in eigen handen te houden.

personeel

Om als ondernemer je focus te bewaren, kan outsourcing een oplossing bieden. Of vast personeel in huis nemen, dat kan ook. Mogelijkheden genoeg!

Tijdelijke of vaste aanwervingen

Het is niet altijd makkelijk kiezen uit de waaier van mogelijkheden. Stap je naar een interimkantoor? Ga je in zee met een selectiekantoor dat potentiële kandidaten voor jou screent? Of hang je een papier ‘werft aan’ aan het raam? Voor tijdelijke of vaste aanwervingen informeer je best eerst naar het kostenplaatje. Doe dat bij je bank of je boekhouder. Wees realistisch en leg op voorhand een budget vast dat je kunt besteden aan vaste werkkrachten.

Job- of weekendwerk

Samenwerken met extra mankracht zonder dat je je blauw betaalt aan personeelskosten? Job- of weekendwerk aanbieden kan de redder in nood zijn. Ook voor het personeelslid in kwestie is deze werkwijze een voordeel: hij of zij houdt er immers meer aan over.

Freelance met de f van flexibiliteit

Disruptie op de arbeidsmarkt, mensen! En het komt volledig door de freelancers! Jonge zelfstandigen die je kunt inhuren voor een dag of langer: fantastisch, toch? Veel bedrijven werken samen met freelancers vanwege de flexibiliteit. Voor bepaalde jobposities is er namelijk weinig continuïteit in de opdrachten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gegeven dat freelancers veel goedkoper zijn dan vaste werknemers.