Een bank: meer dan gewoon een financiële instelling

Voor elke ondernemer is het een plicht om een bedrijfsrekening te openen. Niet alleen een must voor de Belgische wet: ook jij plukt er de vruchten van. Want het is essentieel om een helder onderscheid te hebben tussen je zakelijke en persoonlijke verrichtingen. Meer nog, wanneer de fiscus op bezoek komt, heeft die het recht om al je rekeningen in te kijken. Het belang van een goede en betrouwbare bank behoeft dus geen verdere uitleg.

banken geld

Ondernemen in én met vertrouwen

Wie als startende ondernemer advies of een extra dienst nodig heeft, wil snel terechtkunnen bij zijn of haar bank in kwestie. Een goede bank biedt je altijd een persoonlijk aanspreekpunt aan – alias de ‘dossierbeheerder’. Je weet wel: iemand die je dossier op zijn duimpje kent en je doeltreffend advies kan geven wanneer nodig. Kies daarom nooit voor een bank die enkel dingen kan regelen via duizend omwegen. Efficiëntie én vertrouwen: twee kernwaarden bij bankieren voor ondernemers. Houd deze vuistregel in het achterhoofd wanneer je een keuze maakt.

Maak je goede contacten voor je problemen tegenkomt. Als je echt met schuldproblemen zit kan je beter al op voorhand een band hebben gesmeed met je bankconnecties.

Bankoverstapdienst

Niet tevreden met je huidige bank? Dan kun je altijd gebruik maken van de gratis bankoverstapdienst via Febelfin voor alle Belgische banken. Let dan wel dat je de wijziging van je gegevens doorgeeft aan belangrijke instanties (pensioenkas, ziekenfonds, klanten, …). Veel succes!